Mijn boek DE ZOON VAN DE KRUIDENIER (2013) vormt eigenlijk deel twee van een trilogie. Het eerste trilogiedeel is een boek over mijn oma van moeders kant dat in mei 2004 (op beperkte schaal) uitkwam. 
Omdat ik elke gelegenheid om een feestje te vieren gretig aangrijp, heb ik het in mei 2014 (want 10 jaar!) eenmalig opnieuw uitgebracht.
Het is getiteld PLANTSOEN MET ZULKE HOUTEN BOMEN en gaat over het leven van mijn oma; haar jeugd in Den Haag begin twintigste eeuw en hoe zij en mijn opa Aref (van Egyptische afkomst) elkaar ontmoetten in het mondaine Scheveningen van die tijd. 
Ik vertel over hun gedwongen vertrek naar Utrecht in het eerste oorlogsjaar, opa’s werk tijdens de bezetting, hun gezin met 7 dochters en mijn geboorte als eerste kleinkind in dat overvolle huis aan het Prinses Beatrixplein in Utrecht.

Maar ook de kruidenierswinkel van mijn vader komt aan de orde, evenals de verschillende winkeliers en andere kooplieden die vroeger aan de deur kwamen. 
Twee wereldoorlogen, de Spaanse Griep, Hoograven in de jaren 40-60, de opkomst van de televisie, de koningshuisconnectie, borstplaat, de families Aref en Bennes, Almelo, 
mijn gezin – het passeert allemaal de revue. 
Een internationale gezinsgeschiedenis die al begint aan het eind van de negentiende eeuw en zes generaties beslaat.


paperback
205 x 145 mm
220 pagina's
mei 2004
2e druk mei 2014

De prijs van het boek is 10 euro.

Wil je het hebben? Mail dan naar iemandanders@theobennes.nl (vermeld alvast je adresgegevens) of bestel via facebook
Dan laat ik weten hoe je het boek vlot in huis krijgt.
Het is ook te koop bij enkele boekwinkels.